Categories
Alla inlägg

5 tips till dig som vill komma i mål med dina mål

Förra veckan skrev jag om att hösten borde bli vårt nya nyår. Vad jag menade med det är att många av oss har massor av kraft och energi att göra en nystart i livet efter sommaren. Vi har helt enkelt de allra bästa förutsättningar att få våra drömmar att slå in just nu.

Ett vanligt problem med nyårslöften är ju dock att vi ofta lägger ner dem efter några veckor.  För dig som vill komma i mål med dina mål, kommer därför här 5 tips:

1. Bryt ner ditt stora mål till ett 90-dagars mål. Det är ofta svårt att se för långt in i framtiden. Ett bra trick är därför att bryta ner ditt stora mål i ett 90-dagars mål, istället för att tänka att du ska uppnå något inom ett år. Formulera vad du ska uppnå inom 3 månader och gör en plan för hur du ska lägga upp den tiden.

2. Jobba på ditt mål varje dag. Sätt av tid i kalendern och lova dig själv att jobba med ditt mål en liten stund varje dag.

3. Gå upp en timme tidigare. Ställ klockan en timme tidigare än vanligt och jobba med ditt mål det första du gör på morgonen. Tassa upp i ottan och gör ditt träningsprogram, fila på din affärsidé, blogga eller skriv boken när alla andra sover.

4. Berätta för någon annan om ditt mål. En förutsättning för att inte ge upp är ofta att ha någon som du är “ansvarig” inför. Om ingen annan än du själv vet vad du har lovat dig själv, är det lättare att hoppa över dina uppgifter. Du behöver absolut inte berätta om ditt mål på Facebook, men det kan ofta underlätta att ha minst en person i din närhet som allierad. Det kan vara en vän, partner, coach eller arbetskamrat. Huvudsaken är att det är en positiv person som du litar på och som tror på dig.

5. Stäm av ditt mål. Avsätt lite tid varje vecka för att stämma av din utveckling. Går du framåt? Gör du det du ska varje dag? Om inte – vad kan du ändra på för att komma tillbaka till planen?

Lycka till med ditt mål!

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *