Categories
Copywriting

Så många svenskar har ett drömjobb

Enligt Sveriges största arbetslivsundersökning, Manpower Work Life, anser nästan en av tio (9 %) svenskar att deras nuvarande jobb är deras drömjobb. Andelen är särskilt hög bland egenföretagare, där hela en av fyra anser att deras jobb är ett drömjobb.

Utöver det tycker drygt hälften (45 %) att deras jobb är ganska nära drömjobbet, medan 46 % av paneldeltagarna upplever sig som långt ifrån sitt drömjobb.

Drömjobbet verkar alltså finnas ganska nära till hands för många – även om en av fem anser att deras nuvarande jobb är väldigt långt ifrån drömjobbet.

Skärmavbild 2015-09-29 kl. 09.48.29

Hur är det med dig? Har du ett drömjobb, nästan ett drömjobb eller ligger ditt nuvarande jobb långt ifrån ditt drömjobb? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet, jag är väldigt nyfiken på att höra hur du har det!

Källa: Drömjobb är en återkommande Worklife-undersökning som ManpowerGroup har genomfört sedan 2008. Rapporten visar vad svenska folket har för preferenser vad gäller favoritjobb. Undersökningen genomförs i samarbete med Kairos Future.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *